Hilton buka Hilton Jiuzhaigou Resort di pinggir menara Tibet

Rangkaian hotel terkemuka, Hilton mengumumkan pembukaanHilton Jiuzhaigou Resort yang merupakan kemunculan sulung Hilton di Jiuzhaigou, wilayah Sichuan, China pada 22 April lalu.

Menempatkan taman negara Warisan Dunia UNESCO yang terkenal dengan keindahan alam semulajadi dan biodiversiti, Jiuzhaigou menawarkan pelancong percutian menakjubkan di pinggir menara Tibet.

Hilton Jiuzhaigou Resort menawarkan 426 bilik, suit dan vila yang terletak di lereng bukit subur di Pergunungan Min.

Ia merupakan lokasi terbaik yang terletak di pintu masuk Lembah Zhongcha, hanya 14 kilometer dari Taman Negara Lembah Jiuzhai dan lima kilometer dari Taman Jiuzhai Songcheng Romance, sebuah taman tema popular yang menampilkan hiburan budaya.

Tempat peranginan ini dihubungkan oleh Lapangan Terbang Jiuzhai Huanglong dan menyediakan tempat yang sesuai bagi tetamu untuk meneroka tarikan utama termasuklah kolam batu kapur Goddess Lake dan salji yang melitupi pergunungan Huanglong.

Hilton Jiuzhaigou Resort ialah gabungan mewah alam semula jadi, reka bentuk moden dan citarasa seni bina Tibet. Bilik tetamu yang luas merangkumi sekurang-kurangnya 46 meter persegi, manakala 10 vila antara 320 dan 460 meter persegi setiap satu.

Tempat peranginan ini juga menampilkan replika jalan Tibet purba, di mana tetamu boleh mengenali budaya tempatan.Booking.com